Perheen kanssa

Lapsiperheet huomio: Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämän korona-avustuksen turvin voimme tuplata avoinnapitohenkilökunnan määrän myös syys-talvikaudella 2020, jolloin navigointisimulaattori voidaan pitää avoinna. Huomaattehan kuitenkin, että Aluehallintoviraston ohjeistuksen myötä kaikki muut yhteisesti kosketeltavat kohteet, kuten Saa koskea -pisteet sekä Kaskisukeltaja Wikholm, ovat tällä hetkellä vain katseltavia kohteita museossa.

Merimuseo on myös lasten museo

Meillä halutaan huomioida myös kasvuiässä olevat merenkulkijat ja maakravut. Saa koskea! -toimintapisteisiin ja navigointisimulaattori Jenny II:een voi tutustua aina tilanteen salliessa, kun museo on auki. Voit käydä myös tervehtimässä Kaskisukeltaja Wikholmia ja pumppaamassa hänelle ilmaa.

Sisääntulokerroksen isommasta wc-tilasta löytyy kokoontaitettava hoitopöytä vaipanvaihtoa varten. Simulaattorilla sekä isommassa wc-tilassa on korokejakkara, jotta pienemmät näkevät ja ylettyvät paremmin. Kesäisin museon kesäkahvilassa on myös pillimehuja ja jäätelöitä valikoimassa. Taloon mahtuu ääntä, joten älä arastele museoon tuloa pienempienkin lasten kanssa.

Lasten opastukset ovat varattavissa etukäteen lapsiryhmiä varten. Miltä kuulostaisi syntymäpäivien juhlistaminen Kap Hornin ympäri -kierroksella? Tutustu tarkemmin lasten opastuksiin linkistä!

Lasten opastukset

Huomaathan, että COVID-19 -rajoitusten ajan näyttelytarjonnassa on poikkeuksia!

Lue lisää

Yhdistä käynti Kipparinpuistossa merimuseovierailuusi! Aivan merimuseon läheisyydessä on Kipparinpuisto, joka on kaikille avoin merihenkinen leikkipuisto. Leikkipuiston vieressä on Liikennepuisto, jossa kesäaikana voi ajella pyörällä, polkuautoilla tai lokariautoilla. Kipparinpuistossa ja Liikennepuistossa on kesäaikana ohjattua toimintaa. Muina aikoina niihin voi tutustua omatoimisesti.

Tiesitkö, että merimuseossa toimii yläkouluikäisille tarkoitettu Historiakerho?

Lue lisää