Näyttelyt

Rauman merimuseon sisääntulokerrokseen on sijoitettu päänäyttely, vaihtuva näyttely, museokauppa sekä navigointisimulaattori JENNY II. Museon toisen kerroksen portaikossa on näyttelyvitriinit, joihin koostamme pienoisnäyttelyitä kiinnostavista henkilöistä tai teemoista. Toisesta kerroksesta löytyy sisäänkäynti museon tornin näyttelytilaan, jossa on ollut esillä niin taidetta kuin museon omiakin teemanäyttelyitä.

Tällä hetkellä esillä museossa:

 

PÄÄNÄYTTELY: Ilman merta ja satamaa Rauman kaupunkia ei luultavasti olisi olemassa. Alueen merellinen kulttuuriperintö esittäytyy merimuseossa. Paitsi purjelaiva-aikakauden laivoja, tarinoita ja tunnelmaa, päänäyttelyssä näkee myös merimiehen elämää. Entinen merikoulurakennus on sopiva paikka kertomaan myös merenkulun koulutuksen historiasta kaupungissa. Yksi tärkeistä teemoista on myös raumalainen laivanrakennus - onhan kaupungissa rakennettu laivoja jo ainakin viidellä vuosisadalla. 

Päänäyttelyn uudistettu Hylkyhuone avattiin Raumanmeri-huoneena joulukuussa 2021. Näyttely kertoo merten suojelun tärkeydestä sivuten myös merestä löytyvän yleisimmän roskan, muovin, historiaa. 

 

Museon Majakka-mobiiliopas tarjoaa tutkittavaa pitkäksi ajaksi. Voit käyttää sitä omalla älylaitteellasi museovierailun yhteydessä tai aloittaa siihen tutustumisen jo kotisohvalta.

Lue lisää

TEEMANÄYTTELY: Merenkulkijat poikkeusoloissa

Teemanäyttely kertoo yksittäisten merenkulkijoiden kokemusten ja aineistojen kautta, miten merenkulkijat ovat työssään joutuneet asettamaan itsensä alttiiksi monenlaisille vaaroille. Tarinoissa nousevat esille muun muassa maailmansodat, luonnonkatastrofit sekä koronapandemia. Näyttely on esillä 16.12.2023 asti.

Kuva: Merimies Jaakko Peltonen ja muu miehistö internoitiin saksalaisten toimesta ss Corona-laivalta 2. maailmansodan loppupuolella. Kuvassa alus aiemmin Kielin kanavassa. Rauman merimuseo, Foto-Renard, Kiel.

 

Tulossa

TORNI: AALLOILLA

1.6. - 31.8.2023

Sanataiteilija Nina Rintala, keramiikkataiteilija Kirsi Backman ja äänitaiteilija Heikki Vastiala

”AALLOILLA” on monitaiteinen näyttelykokonaisuus, joka toteutetaan museon pyöreään, kierreportaiden halkomaan tornitilaan, kahteen kerrokseen. Näyttely pohjautuu Rintalan keväällä julkaisemaan Merenalaiset hulmuavat osat -runoteokseen, sen innoittamiin mielikuviin ja ääniin. Näyttely on moniaistillinen kokemus, jossa keraamiset veistokset, tilassa soiva äänimaailma sekä Ninan lausumat runot kuljettavat sinut elämän meren kuohuihin ja syvyyksien myyttisiin, lumoaviin maailmoihin.

Tutustu videoesitelmiin, blogiin ja muuhun merimuseon verkkosisältöön

Lue lisää