Tapahtumat

28 Marras
img
Lasten Lauantai merimuseossa

Vuoden 2020 viimeinen Lasten Lauantai vietetään merimuseonmäellä! 

Rauman merimuseo ja Rauman Merihistoriallinen Seura järjestävät lasten ja aikuisten mukavaa yhteistä puuhaa merimuseonmäellä lauantaina 28.11.2020 klo 11-14. Merimuseoon ja Merihistoriallisen Seuran Merimakasiiniin on tuolloin vapaa pääsy.

Pehmoeläimet ovat vallanneet merimuseon näyttelytilat Lasten Lauantai -tapahtumassa! Itsenäisellä tutustumiskierroksella näyttelyissä voi bongata vaikkapa laivakoiria ja -kissoja, laivapossun tai merimiehen lemmikkiapinan. Laivarotistakin saattaa nähdä vilauksia. Toivottavasti rotat eivät järsi navigointisimulaattori JENNY II:n johtoja, jotta simulaattorin käyttö onnistuu myös Lasten Lauantaina!

Ulos merimuseonmäelle rakennettava Hassujen Merifaktojen lyhtypolku johdattaa Merihistoriallisen Seuran Merimakasiiniin. Seuran jäsenet esittelevät Makasiinin tiloja ja kertovat meneillään olevasta rakennusprojektista. Yhdistyksen merellisiä käsityötuotteita ja julkaisuja on myös myynnissä.

Panostamme tapahtuman turvallisuuteen muun muassa tarjoamalla käsien pesu- ja desinfiointimahdollisuuksia museossa, jaamme navigointisimulaattoriin ajoaikoja jonottamisen välttämiseksi ja rajaamme osallistujien määrää sisätiloissa tarvittaessa, viranomaisohjeistuksen mukaisesti. Kaikki yhteisesti kosketeltavat asiat on poistettu käytöstä myös Lasten Lauantaina. Suosittelemme maskin käyttöä sisätiloissa. Varaamme oikeuden peruuttaa tapahtuman tilanteen muuttuessa. Tervetuloa turvallisesti!

28.11.2020 klo 11:00 - 14:00

01 Joulu
img
Luento: Vaiettu sotapakolaisuus – Inkeriläiset Suomessa

FT Reijo Rautajoki

Viime sodan aikana Suomeen siirrettiin salaa 63 000 Inkerinsuomalaista sotapakolaista. Heidät sijoitettiin kymmenille leireille, ensin karanteeniin ja sen jälkeen työhön. Rauma oli yksi leiripaikoista. 

Luennon järjestävät yhteistyössä Rauman kansalaisopisto ja Rauman merimuseo osana "Meren alta ja äärestä" -luentosarjaa. Luento pidetään Rauman Lyseon Lukion auditoriossa (Urheilukatu 22) ja sinne on vapaa pääsy. Jos lähiopetus kielletään, luento siirretään myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan.

Luennoille ilmoittaudutaan etukäteen osoitteessa: https://www.rauma.fi/kansalaisopisto/

1.12.2020 klo 18:00 - 19:30

09 Joulu
img
Päivystävä museo

Päivystävä museo lääkitsee museokaipuuta Raumalla keskiviikkoisin.
Maksa mitä haluat!
 

9.12.2020 klo 16:00 - 19:00