Events

11Loka
class photos on the wall
Museum On Call

Museum On Call remedies the craving for cultural experiences in Rauma on Wednesdays. 
Pay what you want!

11.10.2023 klo 16:00 - 19:00

11Loka
Yhteistyöluentosarja: Pirtusota ja salakuljettajat

Mitkä olivat kieltolain aikaisen ”pirtusodan” päätapahtumat ja keitä olivat todelliset pirtukuninkaat? Rauman rannikkoseutu oli yksi salakuljettajien päätoimialue. Heidän joukostaan löytyy uskomattomia ihmiskohtaloita, rikastumisia, mutta myös kaiken menetyksiä. Tutkimus kumoaa myös vanhoja väitteitä pirtukuninkaista ja heidän aluksistaan. 

Luennoitsija FT Juha Ylimaunu on julkaissut tutkimuksensa kirjassa "Pirtusota ja salakuljettajat. Pohjanlahden tuntematon historia." (Atrain & Nord, 2022). Luento on osa Rauman kansalaisopiston, Rauman museon, Rauman taidemuseon ja Lönnströmin taidemuseon kanssa toteutettavaa luentosarjaa "Näkökulmia yhteisöllisyyteen". Luennolle on vapaa pääsy.

11.10.2023 klo 17:30 - 18:30

24Loka
Syysloman lisäaukiolot ja pientä puuhaa

Rauman seudun koulujen syyslomaa vietetään viikolla 43. Tuttuun tapaan merimuseo mahdollistaa museokäynnit lomalaisille laittamalla lisäaukiolopäiviä kyseiselle viikolle ennakkomyyntiin merimuseon verkkokauppaan. Kun ostat vierailulippusi ennakkoon verkosta, avaamme sinulle museonäyttelyt kyseisenä ajankohtana ti-to 24.-26.10.

Huom. Jos haluat lippua ostaessasi hyödyntää S-etukorttialennuksen, ota suoraan yhteyttä museoon ja sovi vierailusi aika em. päivinä sähköpostilla info@rmm.fi.

Syyslomaviikon perjantaina 27.10. pidämme museon auki klo 12-16, jolloin lippua ei tarvitse ostaa ennakkoon. Sen voi tuona päivänä ostaa myös suoraan lipputiskiltä museoon tullessa. 

Lauantaina 28.10. merimuseo on avoinna normaalisti klo 11-17. Lipun voi silloinkin hankkia museon kassalta. 

Syyslomaviikon avoinnaolopäivinä museonäyttelyssä on itsenäisesti tutustuttavissa ympäristökasvatusteemainen Maailman meret -kysymyspolku. 

24.10.2023 - 27.10.2023

04Marras
Pyhäinpäivän muistohetki Hukkuneiden merimiesten muistomerkillä

Rauman merimuseo ja Rauman merimieskirkko kunnioittavat menneiden merenkulkijasukupolvien muistoa laskemalla muistokukan ja kynttilän Hukkuneiden merimiesten muistomerkille pyhäinpäivänä. Voit halutessasi tuoda oman kynttiläsi. Tilaisuuden kesto on noin 15 min ja se on avoin kaikille. Muistomerkki sijaitsee Ankkuripuistossa (Nortamonkatu 5), Rauman teatterin edustalla.

4.11.2023 klo 14:30 - 14:45

08Marras
class photos on the wall
Museum On Call

Museum On Call remedies the craving for cultural experiences in Rauma on Wednesdays. 
Pay what you want!

8.11.2023 klo 16:00 - 19:00

25Marras
Lasten Lauantai Rauman merimuseossa

Marraskuun Lasten Lauantaita vietetään merimuseossa! Museoon on tapahtuman ajan vapaa pääsy. Merimuseon laivatonttu Krono asettuu jälleen pesäänsä museon Torniin ja avaa jouluisen tehtäväpolkunsa museon näyttelytiloihin. Rastipaikat tunnistat pehmoisista laivaeläimistä - siis pehmoleluista! Jouluinen askartelutyöpaja houkuttelee pysähtymään hetkeksi käsillä tekemisen ääreen. 

Samana päivänä juhlitaan Rauman kaupungin joulunavausta muun muassa sytyttämällä Vanhan Rauman jouluvalaistus ja toivottamalla joulupukki tervetulleeksi, joten meille voi pistäytyä jouluisen Vanhan Rauman ohjelman lomassa vaikkapa lämmittelemään. #pitsikaupunginjoulu #joulurauma 

25.11.2023 klo 11:00 - 14:00

12Joulu
Joululahjavalvojaisissa hyvästellään Merenkulkijat poikkeusoloissa -näyttely

Jo tavaksi tulleet merimuseon Joululahjavalvojaiset järjestetään jälleen. Tänä jouluna juhlimme samalla teemanäyttelyn "Merenkulkijat poikkeusoloissa" päättäjäisiä. Teemanäyttely on esillä tuolloin viimeistä viikkoa.

Tiedossa on museokaupan poistopöytä, jouluisia tarjouksia Museokortilla, glögitarjoilu sekä näyttelyyn liittyvää ohjelmaa. Tapahtuman tiedot tarkentuvat lähempänä, mutta laita ilta jo kalenteriisi!

12.12.2023 klo 16:00 - 19:00