Kieltolain pitkä varjo

Esitys pohjautuu tositarinaan

Suomessa vuosina 1919-1932 voimassa ollut kieltolaki oli toisille saavutettu tavoite, toisille kurimus ja joillekin keino hankkia elanto. Alkoholin myynnin ja valmistuksen kieltävä laki nosti salakuljetetun alkoholin määrän ennennäkemättömäksi. Pyhärannassa syntyneen pirtumies Vikun (s. 1902, k. 1984) tarinaa seuraileva esitys kertoo myös kieltolain aikaisesta merivartioston ja poliisin toiminnasta. Tapahtuma-alueena on suunnilleen Luvian ja Uudenkaupungin välinen rannikkoalue. Käsikirjoittaja ja esittäjä Jarmo Impola eläytyy rooliasussa Vikun ja kieltolain vaiheisiin.

Aika:

Esityksen kesto on 45-60 min, tarvittaessa tarinaa riittää pidemmäksikin ajaksi! Esitys on tilattavissa ympäri vuoden. Esitys täytyy varata etukäteen, viimeistään kaksi päivää ennen haluttua ajankohtaa.

Hinta:

99 € / 45-60 min. mittainen esitys (alv 10 %)
45 € seuraavat alkavat tunnit (alv 10 %)

Jos esitys ei liity merimuseossa vietettävään kokoukseen, juhlaan tai muuhun tilaisuuteen ja museo ei ole esityksen valittuna ajankohtana normaalisti auki, veloitetaan esityksen hinnan lisäksi museon tilavuokra.

Rajoitukset:

Katsomoon mahtuu enintään 50 henkilöä.

Merimuseon rakennuksessa on kynnyksiä ja portaita. Esityspaikkana on Valkama-sali museon 2. kerroksessa, jonne ei ole hissiä. Tämä tulee ottaa huomioon tilaisuutta suunnitellessa. Tarvittaessa esitys voidaan viedä myös museon 1. kerroksen Purjelaivasaliin, jolloin katsomoon mahtuu enintään 30 henkilöä. Museon pääsisäänkäynnin edessä ei ole luiskaa. Museon henkilökunta auttaa tarvittaessa sisäänpääsyssä. Lue lisää museon saavutettavuudesta!

Kielet:

Esityksessä puhutaan länsimurteita, tarvittaessa myös suomen kieli onnistuu.

Kuva: Esa Urhonen