Merihistorian päivät 18.-19.3.2022

Valtakunnalliset 11. Merihistorian päivät järjestetään verkkotapahtumana 18. -19.3.2022

Etänä toteutettavat Merihistorian päivät mahdollistavat kaikille avoimen ja ilmaisen verkkotapahtuman. Tiedossa on paljon kiinnostavaa ohjelmaa, jota voi seurata etäyhteydellä mistä vain. Tapahtumaa isännöi Rauman merimuseo yhteistyössä Suomen merihistoriallisen yhdistyksen ja Suomen meriarkeologisen seuran kanssa.

Päivien teemana on tänä vuonna ”Biografia – ihmiset ja esineet”.  Kansainvälisenä keynote-puhujana on professori Stig Tenold (NHH Norges Handelshøyskole), jonka tutkimusaiheita ovat muun muassa merenkulun logistiikka, taloushistoria ja merihistoria. 

Monipuolisesta esitelmäkattauksesta löytyy aiheita niin merihistoriallisista kuin meriarkeologisista teemoista kiinnostuneille. Tapahtuman yhteydessä pääsee virtuaalivierailulle Rauman merimuseon “Merenkulkijat poikkeusoloissa” -näyttelyyn, joka avataan Merihistorian päivien yhteydessä.

Tutustu Merihistorian päivien ohjelmaan täältä

Merihistorian päiville pääset mukaan alla olevasta linkistä. Linkki on sama koko tapahtuman ajan eikä ohjelman seuraaminen edellytä kirjautumista. Voit esittää kysymyksiä ja kommentteja chat-kentän kautta.

Tapahtumaan pääset mukaan täältä

Seuraa myös Rauman merimuseon Facebook-sivuja:

https://www.facebook.com/Raumanmerimuseo

#merihistorianpäivät2022 #mhp2022rauma 

Jo kertaalleen koronapandemian vuoksi siirretyt Merihistorian päivät päätettiin siirtää kokonaan etätoteutukseen tammikuun 2022 alussa. Tällöin koronavirustilanteen arvioitiin olevan heikko vielä maaliskuussa. Etätoteutus mahdollistaa turvallisen osallistumisen koronatilanteen mahdollisista muutoksista huolimatta.

Tapahtuman järjestämistä tukee Jenny ja Antti Wihurin säätiö.