Saa koskea! -pisteet

Lapsiperheet huomio: Koronarajoitusten takia museon Saa koskea -pisteissä on muutoksia. Osa niistä on vain katseltavia kohteita, koska kosketeltavia asioita ei pystytä puhdistamaan jokaisen käyttäjän jälkeen. Lipunmyynnistä voi lainata museovierailun ajaksi kosketusnäyttökynän halutessaan. Navigointisimulaattori JENNY II on käytössä museohenkilökunnan avustuksella. 

Haluaisitko kokeilla purjeenompelua tai puuhailla laivan keittiössä eli byssassa? Haluatko tietää, mitä löytyy merimiesarkun sisältä? Entä miten signaalilippujen avulla voi kutsua laivaan vaikkapa lääkärin? Raumalaisen Hoppet-aluksen nukkemiehistön voi saada vaikka laulamaan, jos painaa oikeasta napista! Etsi museon näyttelytiloista isoa, punaista nappia ja "Koske tähän" -tekstiä. Ne kertovat, mihin esineisiin merimuseossa voi koskea.

Rauman merimuseon Saa koskea! -toimintapisteet tutustuttavat kävijän omaa oivaltamista tukevalla tavalla purjelaivakauden merimieselämään. Kuten nimikin kertoo, näissä toimintapisteissä, jotka on sijoitettu eri puolille merimuseon perusnäyttelyä, saa koskea esineisiin ja kokeilla asioiden tekemistä itse. Joissakin pisteissä ohjeita antaa animaatioissa esiintyvä purjelaivan miehistö.

Saa koskea! –pisteet on suunniteltu ensisijaisesti lapsia ajatellen, mutta ikärajaa niiden käyttöön ei ole.