Yläkoululaisten historiakerho

Jotta historiakerhoon olisi kaikkien mukavaa ja turvallista tulla, huolehdithan siitä, että saavut paikalle aina täysin terveenä! Historiakerhossa noudatamme Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suosittelemia toimenpiteitä koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi ja välttämiseksi. Pesemme kätemme saippualla aina kerhoon saapuessamme, pidämme kerhotiloissa käsidesiä aina saatavilla ja kiinnitämme huomiota sopivien turvavälien pitämiseen. Ethän tule museoon, mikäli olet kipeä. Yski kertakäyttöiseen nenäliinaan tai vaihtoehtoisesti hihaasi. Älä yski käsiisi. Pidäthän riittävän 1-2 metriä turvavälin muihin ihmisiin. Pese kätesi huolellisesti tai käytä käsidesiä asioidessasi museossa.

Rauman historiakerho jatkuu jälleen!

Raumalla jo kolmena lukuvuonna järjestetty yläkoululaisten historiakerho saa jälleen jatkoa. Mukana toiminnassa ovat tiiviisti Rauman merimuseo ja Rauman museo.

Maksuton historiakerho on tarkoitettu kaikille historiasta kiinnostuneille yläkoululaisille. Kerhon ohjelma suunnitellaan osallistujien kanssa yhdessä. Se voi sisältää esimerkiksi vierailuja eri kohteisiin, kädentaitoja, yhteistä puuhaa ja pelailua. Kahtena aikaisempana vuonna ovat kerholaiset myös viettäneet yön museossa.

Kerhoon on helppo tulla mukaan
Historiakerho kokoontuu vuonna 2021 ensimmäisen kerran Rauman merimuseolla (Kalliokatu 34) keskiviikkona 20.1.2021 kello 16.00-17.30. Silloin osallistujat sopivat kevään tapaamiskerrat sekä suunnittelevat yhdessä kauden ohjelmaa. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Tavoitteena on, että toiminta rakentuu osallistujien kiinnostuksen kohteiden pohjalle. Kerho kokoontuu noin joka toinen viikko niin, että tunteja kertyy koko lukuvuoden aikana yhteensä noin 30.

Historiakerhon toiminnasta ja rahoituksesta vastaa Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seura. Paikallisina kumppaneina sekä toiminnan järjestäjinä ovat lukuvuonna 2020-2021 Rauman merimuseo ja Rauman museo. Kerhon ohjaajana toimii Aino Liukko-Sipi.

Tiedustelut:
Aino Liukko-Sipi
Historiakerho-ohjaaja
liukkosipiaino@gmail.com

Mikä historiakerhossa oli parasta kerho-ohjaajan mielestä? Lue historiakerhoa syksystä 2018 kevääseen 2020 ohjanneen Jenny Rannan blogikirjoitus merimuseon Painolastina-blogista.

Rauman merimuseo on toiminut yläkoululaisten historiakerhon paikallisena järjestäjänä syyslukukaudesta 2017 alkaen. Syksyllä 2019 kumppaniksi saatiin myös Rauman museo.

Historiakerhojen tavoitteena on vahvistaa nuorten tietoja, taitoja ja osallisuutta kulttuuriperintöön tarjoamalla mahdollisuus harrastaa historiaa koulupäivän yhteydessä. Kerhojen kehittämisestä ja hallinnosta vastaa Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seura, Raumalla museot tarjoavat kerholle tilat sekä tukea toiminnan sisältöjen suunnitteluun ja toteuttamiseen. Kerho on maksuton ja avoin kaikkien raumalaisten yläkoulujen oppilaille.

Kerholla on Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seuran rekrytoima ohjaaja, joka vastaa siitä, että nuorten toiveet kerhon sisällöissä toteutuvat. Kerhoa on järjestetty nuorille sopivaan aikaan koulupäivän päätteeksi, tavallisesti joka toinen viikko. Kaksi kertaa kerhokausi on päätetty Yö museossa -teemalla.