With family

Merimuseo on myös lasten museo

Meillä halutaan huomioida myös kasvuiässä olevat merenkulkijat ja maakravut. Navigointisimulaattori Jenny II:een voi tutustua aina tilanteen salliessa, kun museo on auki. Voit käydä myös tervehtimässä Kaskisukeltaja Wikholmia ja kokeilemassa hänen kenkiään.

Museon aulassa olevasta merimiesarkusta voit halutessasi ottaa mukaan museon näyttelykerroksen pohjakartan. Siihen on merkitty symbolein ne paikat, joissa oleviin asioihin voi koskea.

  • Muihin kuin kartassa esitettyihin paikkoihin ei voi koskea, koska ne ovat museoesineitä.
  • Kysy tarvittaessa neuvoja museon henkilökunnalta, autamme mielellämme!

Kartasta löytyvät myös paikat, joissa on kuunneltavaa ääntä. Lisäksi museon kaksi näyttelyssä olevaa nukkehahmoa on merkitty karttaan, jotta ne eivät tule yllätyksenä ja ne voi halutessaan kiertää hieman kauempaa.

Kartassa olevissa paikoissa tutustujia johdattaa eteenpäin Valo-niminen merenkulkija. Myös kartassa näkyvä vihreä väri toimii tunnusvärinä Valon tarinan paikoille näyttelyssä. Näissä pisteissä pääsee kokeilemaan, tunnustelemaan, piirtämään, luomaan, leikkimään ja pelaamaan. Valo kertoo samalla purjelaivamerenkulun laivojen arjen elämästä.

  • Huom! Yksi tekemisen paikoista on laivanukkekoti, jolla leikkimistä suosittelemme alle 3-vuotiaille vain oman aikuisen valvonnassa. 

Vaunujen kanssa liikkuvat: Merimuseo ei valitettavasti ole esteetön rakennus. Sisääntulon yhteydessä on kahdet portaat ja näyttelytiloissa on kynnyksiä. Katso tarkat esteettömyystiedot täältä! 

Pieniä rattaita voi säilyttää museon aulan naulakoilla, jos niissä on tilaa. 

Museon lipunmyynnistä voit halutessasi lainata museovierailulle mukaan

  • valokuvasuunnistuskortteja
  • Peltor-kuulosuojaimet: kaksi lasten kokoa, yhdet aikuisten kokoa

Sisääntulokerroksen isommasta wc-tilasta löytyy kokoontaitettava hoitopöytä vaipanvaihtoa varten.

Simulaattorilla sekä isommassa wc-tilassa on korokejakkara, jotta pienemmät näkevät ja ylettyvät paremmin. Näyttelykerroksesta korokejakkaroita löytyy kaksi ja ne ovat vapaasti siirrettävissä sinne, missä niitä tarvitaan.

Kesäisin museokaupassa on myös pillimehuja valikoimassa, mutta varsinaista museokahvilaa meillä ei ole. Jos museon lipunmyynnin vieressä oleva Purjelaivasali on vapaa, siellä voi halutessaan syödä omia eväitään. Huolehdithan tilan siistiksi käyttösi jälkeen!

Taloon mahtuu ääntä, joten älä arastele museoon tuloa pienempienkin lasten kanssa!

Lasten opastukset ovat varattavissa etukäteen lapsiryhmiä varten. Miltä kuulostaisi syntymäpäivien juhlistaminen Kap Hornin ympäri -kierroksella? Tutustu tarkemmin lasten opastuksiin linkistä!

Lasten opastukset