Location & Accessibility

LATITUDE 61° 07,7′ N LONGITUDE 021° 29,5′ E

Rauma Maritime Museum is located at Kalliokatu 34, in central Rauma about 600 meters towards the port from the new town hall.

Rauma bus station is about 750 meters from the museum.

Curbside parking on Kalliokatu is free of charge. Museum's limited parking space is reserved for personnel and visitors with special needs.

Accessibility

Museum building is accessed by way of a staircase, which is equipped with a railing.

There are restrooms in both first and second floor of the museum building.

Kuva alla: Merimuseon piha-alue

Museo ei ole esteetön

Merimuseon pääsisäänkäynti on esteellinen. Sisäänkäynnille on yli metrin korkuinen tasoero, joka on ylitettävissä vain portaita pitkin. Myös tuulikaapissa on tasoero, joka on ylitettävissä vain portaita pitkin. Museorakennuksessa ei ole hissiä eikä sisäänkäyntiin ole mahdollista saada turvallisuusmääräykset täyttävää luiskaa.

Pääsisäänkäynnin ulkoportaiden kummallakin puolella on porraskaiteet. Pääsisäänkäynnin tuulikaapissa porraskaide on ulkoa tullessa vasemmalla puolella.

Kuva: Merimuseon sisäänkäynti

Kuva yllä: Merimuseon aula. Sisääntulo pääovesta on kuvan keskellä vasemmalla

Vaatenaulakot sijaitsevat pääovesta tultaessa sekä oven oikealla että vasemmalla puolella. Palvelutiski sijaitsee pääovesta tullessa etuviistossa vasemmalla. Palvelutiskin korkeus on 1050 mm. Tiskin alla ei ole polvitilaa.

Wc-tilat ovat pääovelta katsottuna vasemmalla, palvelutiskin ohi mentäessä. Myös 2. kerroksessa on wc, joka löytyy portaiden yläpäästä katsottuna vasemmalta. WC-tilat eivät ole esteettömiä.

Museon ala-aulassa ja näyttelytiloissa on istuimia levähtämistä varten. Näyttelytiloihin mennään pääovelta katsottuna oikealle. Museon pääkulkuväylillä on punaisia mattoja, jotka toimivat kulkua ohjaavana elementtinä. Keskeisillä kulkuväylillä on useita noin 50 mm korkeita kynnyksiä. Kynnykset erottuvat kuitenkin hyvin kontrastiltaan lattiasta.

Kuva yllä: Kynnys näyttelytilan kulkuväylällä

Näyttelyvitriinien edessä on pääasiassa käännähdysympyrän verran tilaa. Esineet ovat pääsääntöisesti hyvällä katselukorkeudella. Pöytämallisten vitriinien korkeus on yleisesti noin 800 mm ja  niiden alla on pääsääntöisesti hyvin polvitilaa.

Kaikkia näyttelytekstejä ei pysty tarkastelemaan riittävän läheltä kalusteiden sijoittelun vuoksi. Osa näyttelytilan teksteistä on luettavissa verkosta, mikä mahdollistaa näkemisen apuvälineiden käytön. Mobiiliopas Majakan avulla voi tutustua arkistoaineistoihin ja merihistoriaa käsitteleviin artikkeleihin vaikka omalta kotisohvalta käsin. Museo järjestää tilauksesta räätälöityjä opastuksia erityisryhmille tarpeiden mukaan.

Kuva yllä: Portaikko museon ensimmäisen ja toisen kerroksen välissä

Museon toisessa kerroksessa on kokoustila, jossa on muutama yksittäinen näyttelyvitriini. Pääosa museonäyttelyistä sijaitsee museon sisääntulokerroksessa. Toiseen kerrokseen ei ole esteetöntä kulkua. Sinne johtavissa portaissa porraskaide on oikealla puolella ylöspäin mentäessä.

Sisääntulokerroksen museokierros alkaa ja päättyy museon aulaan. Aulatilassa on myös museokauppa palvelutiskin ohessa.

Valokuvaus yksityiseen käyttöön on sallittua museon tiloissa.

Museon esteettömyystietojen kuvailussa on käytetty Riesa Consultative Oy:n tekemän kartoitusraportin tekstejä ja kuvia.

Please note that the museum building was completed in the year 1900 and, as a consequence, accessibility is unfortunately very limited. There are many stairs and doorsteps, and the building is not equipped with an elevator. The building and the second floor are accessed only by stairs.

We are constantly working to improve the accessibility!

The staff is happy to answer any questions you may have.